En stuga växer fram

Välkommen till Årjängsstugans blogg!!!

Tanken med den här bloggen är att du ska kunna följa med i vad som händer hos oss på Årjängsstugan.

Vill du ta del av vår verksamhet mera frekvent så rekommenderar vi att du tittar in på vår Facebooksida. Där uppdaterar vi kontinuerligt med bilder från våra olika byggprojekt och annat.

Hör gärna av dig om det är något du undrar över eller vill ha mera information om.


Trevlig läsning!!!

/Josefin & Fredrik på Årjängsstugan

Kategori: Årjängsstugan
Skrivet av: Josefin, 11 juli, 2016

Ett inlägg i månaden ungefär är tyvärr allt som har hunnits med här på bloggen under våren. Jag önskar att det hade funnit tid till mer men ibland tvingas man till prioriteringar för att få tiden att räcka.

Inläggen kommer tätare på vår Facebooksida ifall du vill ta del av det som händer lite oftare.

 

Det har varit en väldigt intensiv och hektisk vår vilket är fantastiskt roligt men det känns verkligen som att det är en välbehövlig semester som närmar sig. Kontoret fick för min del flytta hem redan när skolan slutade så att barnen kunde få ett långt härligt sommarlov utan tider att passa.

Lite trångt har jag det här på mitt hemmakontor (som ni kan se på bilden) men det är toppen att kunna lägga upp arbetet som jag vill och styra min arbetstid lite som det passar utifrån väder och utflykter.

 

 

Den senaste tiden har jag tillbringat mycket med olika ritningsuppdrag och jag har dessutom gått en kurs i rendering för att lättare kunna ge en rättvis bild av hur fina våra stugor och hus blir i verkligheten. Det är väldigt inspirerande och lärorikt och timmarna flyger iväg när jag sitter med ritprogrammet.

 

Idag skickade vi in bygglovsritningar för en kunds räkning till byggnadsnämnden i Årjängs kommun. Det är en variant av Trollet som jag har ritat utifrån kundens önskemål och tänkt byggstart är i september. Kunden har valt att bygga i liggande panel istället för i timmer och verandan ligger längs med långsidan. Här nedan kan du titta på hur det blev.

 

 

Hemsidan för Årjängsvillan börjar också ta form och den kommer slutföras direkt efter semestern. Jag kan knappt bärga mig tills dess att ni får se vilket fint jobb Mathias och Kerstin på Aztek har gjort även den här gången.

 

Nu ska jag försöka jobba undan lite så det kan bli en rofylld semester framöver. För egen del hoppas jag på många lata dagar vid sjön med solgass och svalkande bad.

Önskar dig en skön sommar med hjälp av den hundraåriga dikten "Skogssjön":

Jag var allena på solig strand
vid skogens blekblå sjö,
på himlen flöt ett enda moln
och på vattnet en enda ö.
Den mogna sommarens sötma dröp
i pärlor från varje träd
och i mitt öppnade hjärta rann
en liten droppe ned.

Edith Södergran, 1916
 

Vi ses och hörs.

Och du: Ha en riktigt riktigt fin sommar, njut och ta hand om dig!

/Josefin

Kategori: Jätten
Skrivet av: Josefin, 8 juni, 2016

Något av det jag tycker allra mest om med vårt arbete är när vi har möjligheten att få komma tillbaka och besöka "våra" stugor efter det att de har blivit ett hem.

Det är något speciellt med att se hur personliga och olika de blir när ägarna sätter sin egen prägel på husen trots att utgångspunkten är densamma.

 

För någon månad sedan besökte jag och Fredrik en av våra Jättar och det var ett väldigt trevligt besök.

I bildspelet kan du titta lite på hur fint det kan bli och vi vill tacka Kerstin för att hon var så snäll och lät oss ta bilder som vi kan dela med oss av som inspiration.

Du hittar ännu fler bilder i bildgalleriet för Jätten.

Ha en bra vecka!

/Josefin

Kategori: Trollet
Skrivet av: Josefin, 3 maj, 2016

Så var det då dags igår att lämna över vårt Troll i Svanskog till ägarna 

Lite extra spännande var det i och med att de endast har följt byggprocessen via bilder och mail i och med att de bor utomlands. Vi är tacksamma och stolta över att ha fått förtroendet att hjälpa till med att förverkliga drömmen som de hade om ett sommarhus i Sverige och hoppas verkligen att de ska få många fina stunder i sitt nya Troll.

Våra kunniga och engagerade snickare har gjort ett väldigt bra och noggrannt arbete och det färdiga resulatat är vi mycket nöjda med.

Jag bjuder på ett bildspel där du kan följa byggprocessen utvändigt. Det har hänt en hel del från första bilden i oktober fram till nu 

 

Jag vill även passa på att önska en Trevlig Kristi Himmelfärdshelg.

Vi kommer att ta lite långledigt för att bl.a. greja hemma med diverse trädgårdsprojekt. Beställningen på varmare och soligare väder verkar ha gått igenom så det blir perfekt.

 

Ha det bra!

/Josefin

Kategori: Årjängsstugan
Skrivet av: Josefin, 4 april, 2016

... har det tyvärr blivit här på Årjängsstugan.

Tiden räcker helt enkelt inte till för allt som jag vill hinna med så jag har varit tvungen att prioritera lite och då har dessvärre bloggen hamnat lite på efterkälken. På Facebook har jag varit flitigare så om du är nyfiken av att följa med i vad som händer på våra olika byggen så tipsar jag om att kika in där

Vad har jag då ägnat de senaste två månaderna åt sen det senaste inlägget?

Tja, jag har klarat av både sportlov och påsklov med barnen, den obligatoriska VAB-perioden i  februari  och så en hel del jobb däremellan.

Det har varit mycket roligt och inspirerande ritningsarbeten och resultatet av en del av det kommer du att kunna ta del av senare i vår när vi släpper vår nya husserie under namnet Årjängsvillan. Den nya loggan är färdig tack vare ett suveränt samarbete med Aztek Design och nu väntar bl.a. framtagande av en grafisk profil samt en ny hemsida. Spännande!

Jag och Fredrik har även haft en hel del att göra med att se till att de pågående husbyggena som är igång flyter på. Kök är beställda från IKEA, kakel & klinker från Hero Kakel och övrigt byggmaterial beställs hos och levereras av XL Bygg. VVSen fixar som vanligt SIVAB och elen sköter David på Eltjänst i Årjäng. Bra, smidigt och tryggt med goda samarbetspartners som är väl insatta i våra stugor!

Två av projekten är i stort sett klara. I Mariestad har vi gjort klart våra åtaganden helt och hållet och till Kungsbacka ska vi tillbaka en liten sväng efter att ägaren har gjort en del jobb som måste bli klart innan vi kan göra det sista. Svanskog ska överlämnas i slutet av den här månaden och där har det flutit på väldigt bra. Även i Arvika och på Prästnäset i Töcksfors går det fort framåt tack vare våra duktiga snickare som gör ett fantastiskt arbete. Jag tror vi har haft turen att få den allra bästa personalstyrkan som går att få, fast det kan ju kanske vara så att jag är lite partisk förstås...

Jag ser fram emot att se resultatet av vårens arbete och hoppas att du följer med framåt för att följa med på vår resa mot nya utmaningar och drömmar. Det är ju äntligen vår i luften och i mitt huvud snurrar just nu en liten melodislinga som börjar med:

"Alla pigga glada fåglar sjunger kvitt kvitt kvitt

Alla västanvindar leker glatt tafatt

Alla sippor målar ängarna i vitt vitt vitt..."

Vet du vilken melodi det är? En liten ledtråd: den passar extra bra just den här månaden...

Ha det fint tills vi hörs igen!

/Josefin

Kategori: Årjängsstugan
Skrivet av: Josefin, 1 februari, 2016

En månad av det nya året har redan hunnit passera förbi och det blev februari utan att vi knappt hann blinka. Här i Årjäng bjöd januari på vacker (om än lite väl kylig...) vinter som mot slutet snabbt byttes ut mot närmast marslik vår. Hur februari blir återstår att se men för oss på Årjängsstugan så känns det som att det här årets februari kommer att präglas av förväntan och förhoppningar.

Förväntan inför att se det färdiga resultatet av två av våra pågående projekt (både Kungsbacka och Mariestad börjar gå mot färdigt) och förhoppningar inför nya stora projekt och drömmar som vi kanske äntligen kommer kunna förverkliga.

En intensiv vecka ligger framför oss med bl.a. montering av glasparti i Mariestad, resning av stommen till Trollet-stugan i Svanskog och montering av takstolar på Prästnäset. Dessutom har vi lite "vanlig" byggservice runt i trakten. Roligt att inleda året med mycket att göra, det bådar gott inför 2016!

Förhoppningsvis kommer jag kunna bjuda på lite bilder från de olika projekten nästa gång. Ta hand om dig tills dess!

/Josefin

<<  <  Sida 2 av 22  >  >>

Kategorier

 

Om Årjängsstugan / FJ Bygg

www.arjangsstugan.se
www.fjbygg.se

Kontakta oss:
Årjängsstugan
c/o FJ Bygg
Kyrkerud 500
S-672 91 ÅRJÄNG
Tfn: + 46 (0) 573 103 08
E-mail: info@arjangsstugan.se

Drivs av: Fredrik & Josefin Johansson