En stuga växer fram

Välkommen till Årjängsstugans blogg!!!

Tanken med den här bloggen är att du ska kunna följa med i vad som händer hos oss på Årjängsstugan.

Vill du ta del av vår verksamhet mera frekvent så rekommenderar vi att du tittar in på vår Facebooksida. Där uppdaterar vi kontinuerligt med bilder från våra olika byggprojekt och annat.

Hör gärna av dig om det är något du undrar över eller vill ha mera information om.


Trevlig läsning!!!

/Josefin & Fredrik på Årjängsstugan

Kategori: Trollet
Skrivet av: Josefin, 27 januari, 2017

Vad passar bättre än att infria löften så här i början av ett nytt år? I det första inlägget för i år så passar jag därför på att infria löftet från det senaste blogginlägget om lite bilder från den färdiga Trollet-stugan i Svanskog. En liten Tomte håller det röda Trollet sällskap i den fina gläntan med utsikt över sjön och det kommer helt säkert tillbringas många lyckliga dagar på platsen.

 

Det här nya året har börjat på ungefär samma sätt som det förra slutade: med flera pågående projekt och nya på gång. Tyvärr har vi tvingats säga nej till en del långväga förfrågningar vilket är lika tråkigt varje gång men vi hoppas verkligen att alla byggdrömmar kan uppfyllas ändå.

Det var väldigt roligt och inspirerande att utveckla vår villaserie Årjängsvillan under 2016 men i år har vi tänkt att försöka fokusera lite mer även på Årjängsstugan och ta fram några nya stugmodeller. Så håll utkik framöver för det kommer att dyka upp lite nytt här på sidan. Känner du att det är något speciellt som du saknar så får du gärna höra av dig med önskemål.

Vi hörs!

/Josefin

 

 

Kategori: Årjängsstugan
Skrivet av: Josefin, 14 november, 2016

Sen sist vi hördes har oktober hunnit bli till november och det är som att sommaren som inte riktigt ville släppa taget till slut gav vika och då blev det genast vinter med gnistrande frost och ett mjukt snötäcke. Hösten glömdes som bort men idag är det en klassisk novemberdag med gråmulen himmel och fuktig luft så ordningen är återställd. Kanske det behövs några sådana här dagar för att lite extra uppskatta solskenet när det kommer tillbaka?

Vi jobbar på med våra projekt och nya tillkommer så det är precis som det ska vara och som vi vill ha det

Våra två Trollet-stugor har fått på tak och grunden för den första "Villa Vänern" på Tynäs, Hammarö, är på gång. Som vanligt finns det mera om det på våra Facebooksidor www.facebook.se/arjangsstugan resp. www.facebook.se/arjangsvillan

Jag och Fredrik fick även äran att för några veckor sedan besöka Svanskog och Trollet där som vi lämnade över före sommaren. Det är alltid lika trevligt att få träffa våra kunder igen och se resultatet när ett hus blivit till ett hem. Ett bildreportage därifrån kommer längre fram.

Den här veckan kommer Fredrik fortsätta jobba på med markarbetena på Tynäs och jag har en del ekonomijobb att ta tag i. På torsdag är det dags för en Företagsdag som anordnas av Årjängs Kommun. Där ska det bl.a. diskuteras byggande och behovet av nya bostäder i kommunen. Det blir intressant att ta del av.

Ha en fin vecka!

/Josefin

Skrivet av: Josefin, 7 oktober, 2016

Så ligger den äntligen ute efter många timmars arbete och funderingar: vår nya hemsida www.arjangsvillan.se

Resultatet blev precis så bra som jag innerst inne visste och ville att det skulle bli (fast vägen dit kändes ganska så lång emellanåt...). Har du någon gång tänkt på hur mycket arbete det ligger bakom t.ex. en hemsida? Det ska formuleras idéer och tankar om vad man vill lyfta fram och på vilket sätt, skrivas texter, tas fram bildmaterial, programmeras, testas och mer därtill. Sen ska det anpassas så att det håller för att besöka sidan både via dator, platta och mobiltelefon.

Det är då som jag är extra glad över att ha människor som är proffs på det de gör vid min sida. Mathias och Kerstin på Aztek Design har gjort ett fantastiskt fint jobb ännu en gång och Jessika Stockesjö på Stockesjö foto har tagit helt magiskt vackra fotografier som lyfter hemsidan. Mycket arbete har det varit men åh vad roligt, inspirerande och utvecklande 

Vi hoppas verkligen att ni kommer tycka om det ni ser. En liten förhandstitt på vad ni hittar om ni surfar in på sidan ser ni här nedanför.

 

 

 

 

 

 

Ha nu en riktigt riktigt fin helg. Jag ska "bara" vara hemma och ute och njuta av höstsolen som jag håller tummarna för dröjer sig kvar ett tag till.

Vi hörs!

/Josefin

Kategori: Årjängsstugan
Skrivet av: Josefin, 13 september, 2016

Så blev det september och ännu en månad har passerat.

Läste precis någonstans att vi står inför förändringarnas årstid och det är verkligen sant. Naturen förbereder sig för vila och samlar in all sommarens energi. Fast här är det i och för sig fortfarande härlig sommarvärme och strålande solsken så ännu ett tag dröjer nog den riktigt hösten.

Här hos oss på Årjängsstugan är september och hösten inte direkt en tid som präglas av vila utan det är intensivt just nu. Men väldigt roligt på samma gång.

Fredrik har varit i USA i två veckor och kommer hem imorgon så jag har fått ha kontoret för mig själv. Det har gått över förväntan tack vare en bra planering före han åkte. Vår underbara personal sköter sig i stort sett själva och vet vad de ska göra så jag har inte behövt tänka så mycket på det.

De sista veckorna har jag och Mathias på Aztek fortsatt att knyta ihop alla trådar kring den nya hemsidan för Årjängsvillan och äntligen känns det som att det börjar närma sig en release. Jag kommer att lägga ut här på sidan när den är ute för allmänt beskådande 

Flera olika lite större projekt har vi också börjat att förbereda och två nya Trolletstugor är redo för att dras igång med. I snickeriet körs det just nu fram stommen till en redskapsbod på 18 kvm som en kund beställt tillsammans med en 6 kvm stor bastu. 

Nu ska jag se till att göra i ordning byggpärmar med all info till snickarna för de två Trolletstugorna så att allt är färdigt när det är dags för byggstart.

Ha det fint och njut!

/Josefin

P.S Vet du inte vad du ska hitta på i helgen så är det dags för den årliga Årjängsmarknaden. Passa på att ta en sväng till Årjäng och se på folkvimlet, handla av knallarna, åka karuseller och ha roligt! Vi kanske ses?!

Kategori: Årjängsstugan
Skrivet av: Josefin, 10 augusti, 2016

Tre "R" präglar dagen idag. Regnet och rusket håller sig som tur är på utsidan fönstret men renderingen står jag för inne på mitt lilla hemmakontor.

De sista trådarna till nya hemsidan för Årjängsvillan ska knytas ihop och det går sakta men säkert framåt. En lång härlig sommarledighet har gjort att det har blivit lite senare än vad det var tänkt med att få klart allt men hellre att det blir ett bra resultat än något halvdant som inte alls visar våra vackra villor på rätt sätt. För vackra värmländska villor blir det 

Jag har fortfarande kontoret på hemmaplan men Fredrik har dragit igång den här veckan med jobb igen. Nästa vecka är hela personalstyrkan på plats igen och semestern slut för den här gången. Det ser ut som det blir en bra höst med flera stugbyggen som ska igång. Mer om det längre fram.

Nu ska jag fortsätta arbeta på med våra villor.

Jag ville egentligen bara säga hej och jag hoppas att du har haft en bra sommar som har bjudit på precis det du önskade. Nu får vi blicka framåt och glädjas åt en förhoppningsvis underbar höst med svampplockning, vackra färger, klara solskensdagar och ruskmys inne med levande ljus och värme.

Sköt om dig!

/Josefin

Sida 1 av 22  >  >>

Kategorier

 

Om Årjängsstugan / FJ Bygg

www.arjangsstugan.se
www.fjbygg.se

Kontakta oss:
Årjängsstugan
c/o FJ Bygg
Kyrkerud 500
S-672 91 ÅRJÄNG
Tfn: + 46 (0) 573 103 08
E-mail: info@arjangsstugan.se

Drivs av: Fredrik & Josefin Johansson