Frågor & svar

Här hittar du svaren på vanliga frågor inför och under ett husbygge.

Det gör vi! Du har bara kontakt med oss och vi har egna snickare med yrkesbevis anställda som bygger ditt hus. VVS, kakel och el sköter våra certifierade underleverantörer som vi har ett gott samarbete med och som är väl insatta i våra villor och stugor.

Alla byggen är olika och hur mycket man vill och kan göra själv skiljer sig väldigt mycket åt. En del tycker det är skönt att inte behöva göra något alls utan bara kunna sätta nyckeln i dörren och flytta in. Andra väljer att göra klart allt invändigt själva eller t.ex. köpa in och sätta upp kök och ytskikt. Vi hittar en lösning som passar just er och skulle ni vilja lägga till vissa moment i efterhand så går det att beställa till löpande arbete som debiteras per timme.

Vi bygger våra hus i lösvirke vilket gör att möjligheterna till att göra ändringar i planlösningen är stora. Vi utformar och anpassar planlösningen så att den blir personlig och passar just era behov och önskemål.

Vår husdesigner hjälper gärna till med att rita upp ert personliga hus i vårt professionella CAD-program. Ni får då alla ritningar som ni behöver för ert bygglov.

Att få bygglov brukar ta ungefär en till två månader. Själva byggtiden varierar beroende på storleken på huset men den är ungefär mellan fyra och åtta månader.

Vi gör allt vi kan för att underlätta bygglovsprocessen och ser till att du får alla handlingar du behöver för att det ska gå så smidigt som möjligt.

Vi har försökt att se till att så mycket som möjligt ingår i priset när du köper ett hus av oss. Det finns dock några kostnader som varierar lite beroende på byggplats och som därför kommer till. Exempel på det är: anslutningsavgifter för VA och el, bygglov, kvalitetsansvarig, markplanering och tomt. Uteplatser och utvändig slutmålning ingår inte heller i priset.

En liten del av köpesumman betalar du när vi skriver kontrakt efter att bygglovet är beviljat. De pengarna använder vi till att köpa in material till ditt hus. Resterande del betalar du utifrån en betalningsplan som bygger på delmål som har uppnåtts. Du betalar alltså först när arbetet är utfört och inte i förskott. Vid kontraktsskrivning överlämnar du en bankgaranti eller intyg på lånelöfte till oss för att garantera att bygget är finansierat.

Det viktigaste som ni kan hjälpa till med under byggtiden är att se till att byggplatsen är städad så att snickarnas arbete flyter på.

Rulla till toppen