Hus i Branäs

Äventyrliga, trolska Värmland är som hämtat ur sagornas värld med sin rika natur, den generösa gemenskapen och den vänliga värmen. Nu har du chansen att infria drömmen om en alldeles egen stuga i nordvärmländska Branäs.

Låt din stuga vara till för det du drömmer om

Oavsett om du drömmer om skidåkning hela vintern eller en plats för att ladda batterierna och återhämta dig på så har du nu chansen att göra verklighet av din dröm.

Stugan kan bli en plats där familj och vänner samlas en bit bort från vardagens måsten. Samtidigt är det så nära att det går att ta sig dit så ofta man vill.

I tillägg kan den också alla tider på året fungera som en utmärkt utgångspunkt när du vill ta dig ut på rika naturäventyr, vandringar och utflykter.


Branäs ligger 20 mil nordost om Oslo, 

5 timmar från Göteborg och drygt 8 timmar från Köpenhamn.

Med andra ord: kort väg till långa åk.

Hus & områdespresentation

Vårt mysiga tomtområde Ljunghyllan hittar du på bergssidan vid dalen i den ursprungliga delen av Branäs. Från stugorna kan du enkelt ta dig till och från Amundsbacken och gondolliften vid Torget i Branäs By. 

Området är uppdelat i sex stycken naturtomter där det ska byggas friliggande 1 ½- planstugor av stugtypen Vittran.

Stuga Vittran är framtagen särskilt för den här platsen. Det gör att tanken om den perfekta fjällstugan för året-runt bruk är utgångspunkten i designen. Du kan läsa mera om Stuga Vittran via länken lite längre ner här på sidan.

Fördelarna med att äga ett fritidshus i Branäs är många och en av de främsta är kanske att det är enkelt att hyra ut din stuga om du vill.  Samtidigt som du själv får en plats som förgyller din fritid så finansierar du din stugdröm genom uthyrning. Antingen kan du själv sköta uthyrningen eller så låter du Branäs skidanläggning sköta allt. Oavsett vilket av alternativen du väljer så ger det dig en fin extra inkomst.

Kartöversikt Branäs

Stugan Vittran

Stuga Vittran erbjuder gott om plats för att umgås och samlas framför en sprakande brasa i det kombinerade köket och vardagsrummet. Bastun i det nedre badrummet värmer skönt efter långa åk i backen. Övervåningen passar bra för att kunna dra sig undan en stund och det finns även möjlighet till många sovplatser i egna rum. I tillägg finns också en anslutande skidbod för att förvara och valla skidor. Det mesta som du kan önska dig av en fjällstuga ryms med andra ord.

Skidåkning

Skidanläggningen Branäs har många gånger prisats med Stora barnsemesterpriset och år 2021 blev den även utnämnd som årets skidanläggning av SLAO.  Branäs är i ständig utveckling och växer och förfinas år för år.

Mer än bara snö och pister

Området kring Branäs erbjuder så mycket mera än bara skidåkning. Det gör att en stuga här bjuder in till oändliga möjligheter till upplevelser som förgyller livet tillsammans med nära och kära.

 

Den rika naturen är lika fängslande året om och det finns ett flertal naturreservat att besöka i närheten. Många väljer t.ex. att ta sig fram via cykel på Klarälvsleden som går förbi Branäs. Du hittar mycket mera information om vad som finns att upptäcka i vackra Värmland på Visit Värmlands hemsida.

Rulla till toppen