Standard & tillval

En välgenomtänkt grund med oändliga möjligheter att bygga vidare på.

Atmosfären vi skapat

Något som de flesta upplever när de kommer in i våra villor och stugor är känslan av luft, rymd och ljus. Det som bidrar till den här känslan är bl.a. välplanerade ytor, generösa fönsterytor och öppna flöden genom husens olika delar.

Våra hus andas kvalitet och omtanke rakt igenom och det märker du även på hur vi har tänkt när vi har tagit fram vad som ingår i standardutförandet.

Vi vill att det redan från början ska vara välgenomtänkta och hållbara lösningar. På så sätt får du ett hem där du kan leva i många år framöver med alla de fördelar som ett nytt hus erbjuder. Vi har helt enkelt valt att utforma våra hus så som vi själva skulle vilja ha det!

Självklart kan du göra tillval och byta ut delar i det som ingår om du skulle vilja så att du får just ditt drömhem.

 

Mest av allt vill vi skapa det personliga hus som just du drömmer om.
Istället för att du ska anpassa dina drömmar efter ett standardhus så anpassar vi huset efter dig och dina drömmar.

Här kan du läsa mer om vad som ingår som standard

OBS: Vissa delar kan skilja sig åt mellan våra villor och stugor, här nedan utgår vi från permanentboende med villastandard.

Tak och regnvattensystem

Som standard utrustas våra hus med klassiskt röda eller stilrent svarta takpannor i betong samt kompletta regnvattensystem i plåt i färgerna svart eller vit. På taken installeras dessutom snörasskydd och taksteg där det behövs för säkerhetens skull. Som tillval finns allt från andra typer av takpannor och regnvattensystem i olika kulörer, andra takbeklädnader och solpaneler.

Panel

De flesta av våra hus bygger vi med liggande alt. stående dubbelfaspanel i dimensionen 22x145. Panelen är grundmålad och mellanstruken i en standardkulör. På så sätt behöver panelen endast slutmålas på plats. Alternativ panelsättning, andra ytterpaneler och timmerfasad finns som tillval.

Fönster

Vitmålade kvalitetsfönster från Svenska Fönster med lågt u-värde och alu-utsida är standard i alla våra hus. Som tillval finns t.ex. andra kulörer, solskydd, spröjs och SVANEN-märkning.

Dörrar

Vitmålade ytterdörrar med glasruta ingår till både huvudentré och ev. groventré. Våra utvalda innerdörrar är vita och du väljer själv om du vill ha släta eller klassiskt 3-spegel utförande. Altan- och balkongdörrar kommer från Svenska Fönster precis som våra fönster gör. Som tillval finns det ytterdörrar i olika modeller och färger, innerdörrar med olika utseende, massiva träinnerdörrar samt altandörrar helt i glas.

Väggar

Vi bygger alla våra hus med välisolerade ytterväggar uppbyggda i 3-skikt för ett behagligt och energisnålt inomhusklimat året runt. Invändigt kläs väggarna med gips- och OSB-skivor. Till följd av det blir det enkelt att sätta upp saker på väggarna precis där du vill ha dem. EasyUp-tapeter från Boråstapeter är standard. Som tillval erbjuder vi målade väggar och träpanel. Du kan också välja leveransalternativet målningsförberett och då slutför du all målning och tapetsering på egen hand.

Golv

Vattenburen golvvärme är standard i alla våra villor vilket ger sköna varma golv att gå på. I stugorna är golvvärme ett tillval. Alla våra hus inreds med 3-stavs ekparkett. I entré, badrum och ev. tvättstuga ingår standardklinker på golv. Andra typer av golv kan väljas till om så önskas. Du kan även välja att på egen hand köpa in och lägga golvet om du föredrar det.

Kök

För många är köket det viktigaste rummet i huset och kanske det första man frågar om och vill planera. Vi har valt att arbeta tillsammans med välkända IKEA som via oss tar fram en personlig köksritning utifrån de val som du som kund gör. Detta ger dig en klar överblick över hur ditt färdiga kök kommer att bli. Beställning lägger vi först när du gett klartecken om att allt är som du tänkt dig. Du kan enkelt sätta din personliga prägel på köket genom att fritt välja någon av alla de luckor, handtag & knoppar samt laminatbänkskivor som vi har tagit med som standard. Underlimmad diskho och personligt anpassad bänkskiva är standard likväl som belysning under väggskåp och vitt kakel som stänkskydd över bänkar. Kyl och frys, fläkt, glaskeramik- alt. induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, micro och diskmaskin ingår. Tillval kan göras med allt ur IKEA:s sortiment och skulle du hellre vilja ha en annan köksleverantör så kan vi även ta fram förslag på det.

Badrum

Som standard är våra badrum inredda med klinker på golv och vitt kakel på vägg alt. våtrumsgolv och våtrumsmatta. Många tillval kan göras när det gäller utformning och materialval. Vitt badrumsporslin, vit standardkommod med spegelskåp & belysning samt vikbar duschhörna i glas med dusch ingår. Som tillval erbjuder vi bl.a comfortvärme för golv, handdukstork, badkar och takdusch.

Förvaring och klädvård

Vita standardgarderober ingår och personliga lösningar tas fram som tillval. Tvättmaskin ingår och torktumlare alt. kombimaskin kan väljas till. I de hus som har tvättstuga ingår även skåpslösning med laminatbänkskiva och tvättho från IKEA Vitmålade väggar och klinker på golv med spolkant alt. våtrumsmatta är standard och kakel på vägg alt. våtrumstapet kan läggas till om man vill.

Uppvärmning

En effektiv värmepump från NIBE, som tar vara på värmen i rumsluften istället för att ventilera bort den (värmeväxling), sköter uppvärmningen av både tappvarmvatten och den vattenburna golvvärmen. Som tillval erbjuds braskamin, bergvärme och solceller.

Trappor och veranda

En enkel rak trappa i tryckimpregnerat trä ingår som standard till entréerna. Till verandor på standardritningen ingår det också tryckimpr. trall och bjälklag. Som tillval kan du välja till andra trapplösningar, staket och räcken, utöka trappor och verandor, förbinda trappan med ev. veranda etc. Vi löser det mesta och kommer gärna med förslag på passande utformningar!

Solceller som tillval

Med solceller på taket kan du producera din egen el och därmed sänka dina driftskostnader. Vi kan ta fram en paketlösning utifrån dina önskemål eller se till att elen blir förberedd så du enkelt kan komplettera med solceller längre fram.

El

Vi brukar se till att du får stämma av med elektriker hur du vill att elen ska utformas i ditt hus. Då kan ni i samråd komma fram till vilka eventuella kompletteringar och uppgraderingar du är i behov av och vill göra. Som standard ingår kompletta elinstallationer innanför grund vilket kortfattat innebär 4 elpunkter per rum samt några fler i kök. Utvändigt ingår utebelysning vid entréer samt ett dubbeluttag. Tillval som kan göras är bl.a. spotlights, smart-el, elbilsladdare samt utökad utebelysning.

Rulla till toppen