Villa Högsjö

Traditionellt lanthus med en modern tvist, ryggåstak i glasveranda & öppet mellan nedre och övre plan

Årjängsvillan Villa Högsjö

”En modern tolkning av den traditionella Värmlandsgården” var inspirationen när vi tog fram Villa Högsjö. Den smälter på ett självklart sätt in i lantliga omgivningar och med sitt enkla symmetriska formspråk ser det ut som att den alltid funnits på platsen.

 

Den öppna välkomnande planlösningen som kännetecknar alla våra villor återfinns även i Villa Högsjö. Under entrétaket så för pardörren oss in i en rymlig entréhall där även trappan upp till övervåningen finns. En separat grovingång vid sidan av huvuddörren leder till tvättstugan som gränsar till husets badrum.

 

På entrésidan hittar du även ett mindre rum som kan användas som gästrum eller kontor och en klädkammare för förvaring.

Ett rymligt sovrum står via en fönsterdörr i förbindelse med verandan som du även når via det öppna vardagsrummet och köket.

 

Ryggåstaket i vardagsrumsdelen öppnar upp och skapar rymd och ljuset flödar in genom vardagsrumsfönstren som för tankarna till en klassisk glasveranda.

 

Närheten mellan vardagsrummet och det praktiska L-formade köket gör att det finns gott om plats för umgänge.

 

Tar du trappan från hallen upp till övervåningen så kommer du först till ett allrum. Allrummet knyts ihop med vardagsrummet på nedervåningen via öppningen i mitten. På övervåningen hittar du även två sovrum. Rummen känns ombonade och mysiga tack vare snedtaket och de längsgående fönstren på långsidorna som släpper in extra ljus.

 

Verandan löper längs med hela husets ena långsida vilket gör att du kan följa solen från flera vädersträck och anpassa möbleringen utifrån dina önskemål.

Fakta om Villa Högsjö

Prata med oss om din husdröm

Hittar du inte exakt det du vill ha eller har frågor? Ta gärna kontakt med mig, Josefin.

Rulla till toppen